Brug over het riviertje de Giessen bij Pinkenveer

pinkeveer

Pinkeveer is een buurtschap wat valt onder Giessenburg (gemeente Molenlanden). Giessenburg ligt in de Alblasserwaard en behoort tot de provincie Zuid-Holland.

Buurtschappen bestaan vaak uit een klein aantal woonhuizen/boerderijen. Het buurtschap Pinkeveer heeft geen eigen plaatsnaam of straatnaambord. Je kunt dus niet zien waar het begint en eindigt. De enige verwijzing naar de naam Pinkeveer is te vinden op het voormalige tol- en veerhuis aan de Slingelandseweg 22. In de gevel van dit pand zitten drie gevelstenen met tekst: ANNO PINKEVEER 1912.

Het buurtschap Pinkeveer telt volgens het kadaster 49 adressen met de huisnummers 1 t/m 56. Alle adressen liggen aan de Slingelandseweg.

Blikvangers in Pinkveer zij het al genoemde voormalig tol- en veerhuis. Daartegenover (op nummer 24) ligt een vervallen boerderij uit 1870 (rijksmonument). Op dit perceel wordt naast de boerderij een woning gebouwd. Het buurtschap telt verder nog een aantal fraaie boerderijen waaronder twee rijksmonumenten, op nummer 2 en 52.

Klik hier voor een overzicht van alle foto’s van het buurtschap Pinkeveer

Klik op het kaartje voor grotere weergave

Bronnen: Wikipediakadasteropenstreetmapplaatsengids.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *