Luchtfoto buurtschap Achterland

achterland

Achterland is een (niet-officieel) buurtschap in de gemeente Molenlanden, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het ligt aan de gelijknamige weg die loopt tussen de provinciale weg N216 ter hoogte van de Westermolen en de aan Molenkade gelegen Achterlandsemolen. Parralel aan de weg loopt de Achterlandse Wetering welke aansluit op de Ammersche boezem.

overzicht_buurtschap_achterland_kadaster
Overzichtkaartje kadaster van buurtschap Achterland

Het buurtschap Achterland wordt gerekend tot Groot-Ammers (Groot-Ammers Buitengebied Zuid). Het wordt al in de zeventiende eeuw genoemd als deel van de Baronie van Liesveld: Gelkenes, Groot-Ammers met Ammers-Graveland, Achterland en Peulwijk.

Het Achterland telt volgens het Kadaster 36 huisnummers en bevat 57 adressen (inclusief subnummers a,b,c etc.). Het ligt aan een weg met lintbebouwing met een lengte van ongeveer 3 km. In het buurtschap zijn nog de nodige karakteristieke boerderijen te vinden, hoewel ook hier oude bebouwing plaats maakt voor nieuw gebouwde landhuizen. De boerderij met kamelenrug kapvorm op Achterland 3 is een rijksmonument evenals het bij deze boerderij gelegen boenhok met boenstoep en zandhok.

Het buurtschap heeft geen plaatsnaambord, alleen een straatnaambord. Wandelaars, fietsers kunnen terecht in theetuin De Winde. De Achterlandse wetering maakt deel van een kanovaarroute in de polder Liesveld.

Klik hier om alle foto’s van het buurtschap Achterland te bekijken

Bronnen: wikipedia, kadaster, openstreetmap, plaatsengids

Vergelijkbare berichten