Polderbeeld Alblasserwaard bij zonsopkomst

over deze site

Deze site is ontstaan uit een reeks blogartikelen die ik eerder op mijn website alblasserwaardfotograaf.nl plaatste. Het aantal artikelen nam steeds verder toe en werd wat onoverzichtelijk onder een enkele blogknop. Via deze website is de informatie een stuk overzichtelijker aan te bieden.

Het schrijven van de blogartikelen is een aanvulling op het fotoproject wat ik enkele jaren gelden ben gestart: het opzetten van een beeldbank met foto’s van de Alblasserwaard. Door dit fotoproject is mijn interesse in de Waard verder aangewakkerd. Het verkregen inzicht uit allerlei soorten bronnen en contacten hebben mij als fotograaf tijdens de vele uitstapjes anders en ook beter leren kijken naar de eigen leefomgeving, de Alblasserwaard. In de blogartikelen op deze site wordt dan ook veel gelinkt naar foto’s.

Onderstaande quotes kwamen voorbij tijdens de cursus “Waard om te weten” welke wordt verzorgd door het Historisch Collectief Molenlanden. Het idee voor de naam waardkenner komt ook hier vandaan. Lees meer…

Wie de historie van zijn woonplaats niet kent, weet niet waar hij woont
en
Wie ook van het verleden geniet, leeft dubbel (Martialis)

Bij de start van deze site is al behoorlijk wat informatie opgenomen maar is op onderdelen nog niet compleet. Om deze site verder te verbeteren en uit te bouwen is extra informatie van harte welkom. Wil jij informatie aanleveren of heb je ideeën? Laat het weten!

doe mee!

Vul bestaande informatie aan, verbeter deze
of lever nieuwe content aan.

Vanuit verschillende pagina’s wordt gelinkt naar foto’s bij de Beeldbank van de Alblasserwaard om foto’s over een bepaald onderwerp (dorp, stad, landschap etc.) te laten zien. Het doel van waardkenner.nl is niet om foto’s te verkopen maar om te informeren. Wilt u echter foto’s uit de beeldbank gebruiken of (drone) foto’s laten maken? Neem dan contact op.