Buurtschap Matena in Papendrecht

matena

Matena is samen met Oosteind één van de twee buurtschappen in Papendrecht. Papendrecht is een plaats en gemeente in de Alblasserwaard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Buurtschappen bestaan vaak uit een klein aantal woonhuizen/boerderijen. Het buurtschap Matena bestaat uit een stukje dijk met dijkwoningen gelegen tussen het buurtschap Oosteind het buurtschap Baanhoek (gemeente Sliedrecht). In Matena is nog goed te zien dat Papendrecht een typisch dijkdorp was, waarbij de oorspronkelijke bewoners zich langs de rivier de Merwede vestigden.

In 2019 telt het buurtschap nog 10 woonhuizen aan het noordelijk deel van Matena (huisnummers 2 t/m 28). In dit dijkvak laten lege stukken in het dijkvak en de verspringing van de huisnummers zien dat er veel woningen verdwenen zijn. Aan de zuidzijde bevinden zich nog een aantal huisnummers welke zijn toegekend aan bedrijfsgebouwen die liggen op het industrieterrein Ketelweg. De huisnummers 3 t/m 21 zijn toegekend aan twee nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen.

Eind 2016 is het noordelijk deel van de Oostpolder waar het buurtschap Matena op uit kijkt ingrijpend gewijzigd door het nieuwbouwproject Land van Matena. Het poldergebied is midden 2019 al flink getransformeerd tot een bouwterrein waarop al de nodige huizen zijn gebouwd. De ontwikkelingen in dit nieuwbouwplan worden gevolgd in de pagina Land van Matena.

Klik hier voor alle foto’s van buurtschap Matena

Bronnen: kadasteropenstreetmapplaatsengids.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *